T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri ile Geleceğinizi Şekillendirin
Sağlık Bilimleri Fakültesi - Beslenme ve Diyetetik
Program Tanımları
Sıra | Başlık | Açıklama |
---|---|---|
1 | Kuruluş | T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi 28 Mart 2006 tarihli ve 26122 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan (Kanun No: 5475, Kabul Tarihi: 22.03.2006) Kanun ile Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Beslenme ve Diyetetik Bölümü, İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde 2008-2009 döneminde 4 yıllık lisans programı olarak eğitim-öğretime başlamış olup, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Sağlık Yüksekokulu yerine kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretime devam etmektedir. Üniversite/Kurum ismi 18 Ocak 2019 tarihinde T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Eğitim-öğretim sırasında Beslenme ve Diyetetik Bölümü Programı’nda yer alan teorik bilgiler sağlık kuruluşlarında yapılan uygulamalar ile pekiştirilmekte ve mesleki uygulama beceri ve yeteneğine sahip Diyetisyen yetiştirilmektedir. Bölüm ilk mezunlarını 2012 yılında vermiştir. Mezunların diplomaları T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilmektedir. |
2 | Kazanılan Derece | Beslenme ve Diyetetik Alanında Lisans Diploması Derecesi |
3 | Derecenin Düzeyi | Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi: UYÇ; Lisans 6. DüzeyAvrupa Yükseköğretim Alanı için Yeterlilikler Çerçevesi (QF-EHEA Qualifications Framework for European Higher Education Area); 1. DüzeyAvrupa Yasam boyu Öğrenim Yeterlilikler Çerçevesi(European Qualifications Framework for Lifelong Learning - EQF/LLL); 6. Düzey |
4 | Kabul ve Kayıt Koşulları | Beslenme ve Diyetetik Bölümü, lise veya muadili bir eğitimi tamamladıktan sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonucunda Alan Yeterlilik Testleri sayısal puan türüne göre öğrenci kabulü gerçekleştirmektedir. |
5 | Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar | Beslenme ve Diyetetik Bölümü'ne yatay veya dikey geçiş yapılabilmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmiş ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde belirtilen koşullara sahip olmak gerekmektedir. Başvuran öğrencilerin değerlendirilmesi Demiroğlu Bilim Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi Ön Lisans Düzeyindeki Diploma Programlarında Kurumiçi; Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Diploma Programlarında Kurumlararası (Yurtiçi-Yurtdışı) ve Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik (Ek Madde-1) kapsamında Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Yönergesi uyarınca yapılmaktadır. |
6 | Yeterlilik Koşulları ve Kuralları | Beslenme ve Diyetetik Bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak için öğrencinin ilgili öğretim planında yer alan tüm derslerinden başarılı olması, 240 AKTS kredisini tamamlamış olması ve ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. |
7 | Program Profili | Beslenme ve Diyetetik Öğretim Programı, teorik ve uygulamalı dersler ile mesleki alan uygulama ve staj çalışmalarını içermektedir. Programda zorunlu dersler yanında seçmeli dersler de yer almaktadır. Öğrenciler, pratik çalışmalara fiilen katılmaktadırlar. |
8 | Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) | Diyetisyen, alanında eğitim almış, bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek bireye ve gruplara yönelik beslenme yöntem ve içeriklerini analiz edebilen, onlara uygun beslenme usul ve niteliklerini belirleyen, beslenme planlaması yapan ve beslenme alışkanlıklarını düzeltme konusunda yetkin olan ve beslenme eğitimini yapabilen kişidir. Mezunlar akademik alanda çalışan kurumların yanı sıra, yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakım evlerinde, ana-çocuk sağlığı kurumlarında, diyaliz ünitelerinde, toplum sağlığı kuruluşları ve özel diyet polikliniklerinde yönetici, eğitici, araştırıcı olarak görev almaktadırlar. Besin endüstrisi, eğitim kurumları, banka, restoran, otel ve yemek fabrikaları gibi toplu beslenme hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlar, sağlıklı yaşam merkezleri, güzellik ve spor merkezleri, spor kulüpleri gibi kuruluşlar mezunların diğer çalışma alanlarıdır. |
9 | Üst Derece Programlarına Geçiş | Yükseköğretim Kurumu ve ilgili yükseköğretim kurumunca belirlenmiş şartları sağlayan öğrenciler yüksek lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra doktora gibi lisansüstü eğitimlerine devam edebilmektedir. |
10 | Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme | Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme işlemleri Demiroğlu Bilim Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilmektedir. Bir dersteki başarının ölçülmesinde, o derse ait yarıyıl içi çalışmaları ile bitirme sınavlarında sağladığı başarı dikkate alınır. Başarı baraj notu 4.00 üzerinden en az 2.00’dır. Başarı notunun hesaplanmasında mutlak değerlendirme sistemi kullanılır. Bir dersten A, A-, B+, B, B-, C+, C ve G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. |
11 | Mezuniyet Koşulları | Beslenme ve Diyetetik Bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak için öğrencinin ilgili öğretim planında yer alan tüm derslerinden başarılı olması, 240 AKTS kredisini tamamlamış olması ve ağırlıklı genel not ortalamasını en az 2.00 düzeyine çıkarmış olması gerekmektedir. |
12 | Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) | 0 |
13 | Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) | Kavaklı İstiklal Mah., Çizgi Sk. No:10 Silivri/İstanbul; Dr. Öğr. Üyesi Tuba KAYAN TAPAN tuba.kayantapan@demiroglu.bilim.edu.tr |
14 | Bölüm Olanakları | Öğrenciler T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi afiliye hastanelerinde uygulamalı eğitim imkânı bulmaktadırlar. Beslenme İlkeleri Laboratuvarı, Beslenme Antropometri Laboratuvarı ve Besin Kimyası ve Analizleri Laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin kullanımına açık ortak bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. |
Program Çıktıları
# | Açıklama |
---|---|
1 | İnsan fizyolojisi, besinlerin yapısı ve sağlık üzerine etkileri, sağlığın korunması, hastalıkların tedavisinde besinlerin doğru ve etkin kullanımı, ilaç-besin etkileşimleri, insan psikolojisi gibi beslenme ve diyetetik alanındaki temel ve güncel bilgileri kullanır. |
2 | Besin ögelerinin yapısı ve insan vücudundaki kullanımı, etkileri ile ilgili bilgileri değerlendirir ve kullanır. |
3 | Beslenme ve diyetetik alanındaki bireysel ve toplumsal konularda araştırma planlayabilme, uygulama yapabilme, araştırma verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme gibi temel araştırma yöntemlerini uygulayabilecek bilgiyi edinir. |
4 | Besinlere uygulanacak işlemleri, besinlerin içeriği ve değişimleri inceleyecek analiz yöntemlerini açıklar ve uygular. |
5 | Mesleki bilgi birikimini kullanarak beslenme ve sağlık alanına ait çalışmaları bağımsız veya multidisipliner olarak yürütür; araştırma, proje ve etkinliklerde aktif rol alır. |
6 | Beslenme ve diyetetiğin farklı uygulama alanlarında güncel teknolojileri, ekipmanları, bilişim uygulamalarını kullanarak karşılaşılabilecek sorunları belirler, öznel ve eleştirel değerlendirmeler yapar, bireye ve topluma uygun çözümler geliştirme ve uygulamada yetkinlik kazanır. |
7 | Mesleğin tüm çalışma alanlarında kanıta dayalı güncel bilgiler ışığında karşılaşılan sorunları çözmede bireysel ve bir ekibin üyesi olarak ileri düzeydeki çalışmalarda sorumluluklarını yerine getirir. |
8 | Mesleki ve kişisel gelişimini sağlayamaya ve devam ettirmeye yönelik olarak bilimsel bilgiye ulaşmaya çaba gösterir, edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla mesleki uygulamalarda kullanır. |
9 | Beslenmeye dayalı sağlık sorunlarını, diğer disiplinlerin çalışanları ile iş birliği yaparak bireysel ve toplumsal düzeyde kavrar, mesleki çözüm önerilerini geliştirir, önerilerin uygulanmasında ilgili kişi ve kurumlar ile sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
10 | Türkçe ve en az bir yabancı dil kullanarak bilgiye ulaşır, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanları ile iletişim kurar. |
11 | Beslenme ve diyetetik uygulamaları ile ilgili güncel teknolojileri, ekipmanları, bilişim uygulamalarını takip eder, kullanır. |
12 | Bireysel ve toplumsal beslenme durumunu saptayarak gözlemleri değerlendirir; birey ve topluma yeterli ve dengeli beslenmede yol gösterir. |
13 | Beslenme ve diyetetik alanındaki bireysel ve toplumsal konularda araştırma planlayabilir, uygulama yapabilme, araştırma verilerini değerlendirebilir, raporlayabilir ve araştırma sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve mesleki etik değerlere uygun hareket eder. |
14 | Beslenme ve Diyetetik alanındaki yasa, yönetmelik, mevzuat, ilkeler çerçevesinde sosyal adalet, kalite kültürü, kültürel değerlerin ve çevrenin korunması konularında yeterli bilince sahip olur. |
Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇ | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
BİLGİ | 1 | X | X | X | |||||||||||
BECERİ | 2 | X | X | X | |||||||||||
BECERİ | 3 | X | X | X | |||||||||||
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği) | 4 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği) | 5 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği) | 6 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği) | 7 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği) | 8 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği) | 9 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik) | 10 | X | X | ||||||||||||
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik) | 11 | X | X | ||||||||||||
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik) | 12 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik) | 13 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik) | 14 | X | |||||||||||||
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik) | 15 | X | X | ||||||||||||
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik) | 16 | X | X |
Ders Planı
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | A | LC | EC | C |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Yıl 1 | Semester 1 | ||||||
701001032017 | Temel Kimya-I | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 3.00 |
701001052015 | Fizyoloji-I | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 2.00 |
701001312015 | Türk Dili-I | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001612015 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701001072019 | Anatomi-I | Zorunlu | 2.00 | 2.00 | 0.00 | 4.00 | 3.00 |
701001132019 | Halk Sağlığı | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001152019 | Mesleki Oryantasyon | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001512022
|
Seçmeli-I
Temel Matematik Tıbbi Terminoloji Konuşma Sanatı ve Diksiyon Türk İşaret Dili |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 |
701001412024 | İngilizce-I | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001012024 | Beslenmeye Giriş | Zorunlu | 2.00 | 2.00 | 0.00 | 5.00 | 3.00 |
Yıl 1 | Semester 2 | ||||||
701001042017 | Temel Kimya-II | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 5.00 | 3.00 |
701001062015 | Fizyoloji-II | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701001102017 | Demografik Yapı ve Sağlık | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001322015 | Türk Dili-II | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001422015 | İngilizce-II | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701001622015 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701001082019 | Anatomi-II | Zorunlu | 2.00 | 2.00 | 0.00 | 3.00 | 3.00 |
701001502019
|
Seçmeli-II
Beslenme Antropolojisi İletişim İlk Yardım Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 |
4.00
2.00 2.00 2.00 2.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 |
701001122024 | Beslenme İlkeleri Uygulamaları-I | Zorunlu | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 3.00 | 1.00 |
701001022025 | Beslenme İlkeleri-I | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
Yıl 2 | Semester 1 | ||||||
701002152019 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 2.00 |
701002012009 | Beslenme Biyokimyası-I | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 2.00 |
701002092018 | Besin Kimyası-I | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 3.00 |
701002112018 | Besin Kimyası Analizleri-I | Zorunlu | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 | 1.00 |
701002052018 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701002072016 | Genel Mikrobiyoloji | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701002512024
|
Seçmeli-III-I
Gıda Katkı Maddeleri Mesleki İngilizce-I İç Hastalıkları-I |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
701002612024
|
Seçmeli-III-II
Egzersiz Fizyolojisi Besin Toksikolojisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
3.00
3.00 3.00 3.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
701002032024 | Beslenme İlkeleri-II | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701002132024 | Beslenme İlkeleri Uygulamaları-II | Zorunlu | 0.00 | 2.00 | 0.00 | 3.00 | 1.00 |
Yıl 2 | Semester 2 | ||||||
701002022016 | Beslenme Biyokimyası-II | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 2.00 |
701002042018 | Besin Kimyası-II | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 3.00 |
701002062018 | Besin Kimyası Analizleri-II | Zorunlu | 0.00 | 2.00 | 0.00 | 2.00 | 1.00 |
701002082024 | Besin Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 2.00 |
701002202024 | Psikoloji | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 2.00 |
701002502024
|
Seçmeli-IV-I
Sağlık Hukuku İç Hastalıkları-II Mesleki İngilizce-II |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
701002602024
|
Seçmeli-IV-II
Egzersiz ve Spor Performansında Beslenme Anne ve Çocuk Beslenmesi Beslenme ile Bağlantılı Hastalıkların Fizyopatolojisi |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
8.00
4.00 4.00 4.00 |
3.00
3.00 3.00 3.00 |
701002522024
|
Seçmeli-IV-III
Besin Teknolojisi Nutrigenetik Sporcu Sağlığı |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 |
3.00
3.00 3.00 3.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 |
Yıl 3 | Semester 1 | ||||||
701003092019 | Enfeksiyon Hastalıkları ve Kontrolü | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701003112021 | Toplu Beslenme Sistemleri-I | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 3.00 |
701003012024 | Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik-I | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 3.00 |
701003032024 | Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-I | Zorunlu | 0.00 | 2.00 | 0.00 | 2.00 | 1.00 |
701003052024 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik-I | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 3.00 |
701003072024 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-I | Zorunlu | 0.00 | 2.00 | 0.00 | 2.00 | 1.00 |
701003132024 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701003512024
|
Seçmeli-V
Gastroenteroloji Temel Yönetim ve Finansal Kavramlar Özel Durumlarda Beslenme Besin-İlaç Etkileşimi Beslenme ve Diyetetik alanında Danışmanlık Eğitimi Beslenme Destek Yöntemleri Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 |
12.00
3.00 3.00 3.00 3.00 3.00 3.00 3.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 |
Yıl 3 | Semester 2 | ||||||
701003522019
|
Seçmeli-VI
Kanser ve Beslenme Besin Kontrolü ve Yasal Düzenlemeler Çevre Kirlenmesi ve Korunma Sağlık Ekonomisi Nutrition Biyoistatistik |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli Seçmeli |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 |
6.00
3.00 3.00 3.00 3.00 3.00 3.00 |
2.00
2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 2.00 |
701003562017 | Menü Planlama | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
701003502021 | Klinik/Alan Dış Kurum Stajı | Zorunlu | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 6.00 | 0.00 |
701003142024 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-II | Zorunlu | 0.00 | 2.00 | 0.00 | 2.00 | 1.00 |
701003022024 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik-II | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 3.00 |
701003062024 | Toplu Beslenme Sistemleri-II | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 4.00 | 3.00 |
701003082024 | Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik-II | Zorunlu | 3.00 | 0.00 | 0.00 | 3.00 | 3.00 |
701003102024 | Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-II | Zorunlu | 0.00 | 2.00 | 0.00 | 2.00 | 1.00 |
701003162024 | İş Sağlığı ve Güvenliği | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 2.00 | 2.00 |
Yıl 4 | Semester 1 | ||||||
701004032023 | İşletmede Mesleki Eğitim-I | Zorunlu | 0.00 | 24.00 | 0.00 | 15.00 | 12.00 |
701004052023 | Seminer | Zorunlu | 2.00 | 0.00 | 0.00 | 8.00 | 2.00 |
701004012024 | Mezuniyet Projesi-I | Zorunlu | 1.00 | 0.00 | 0.00 | 7.00 | 1.00 |
Yıl 4 | Semester 2 | ||||||
701004022024 | İşletmede Mesleki Eğitim-II | Zorunlu | 0.00 | 24.00 | 0.00 | 15.00 | 12.00 |
701004042024 | Mezuniyet Projesi-II | Zorunlu | 1.00 | 0.00 | 0.00 | 13.00 | 1.00 |
701004502024
|
Seçmeli-VIII
Kariyer Planlama Bağımlılıkla Mücadele |
Seçmeli
Seçmeli Seçmeli |
1.00
1.00 1.00 |
0.00
0.00 0.00 |
0.00
0.00 0.00 |
2.00
2.00 2.00 |
1.00
1.00 1.00 |